Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Pouletbrustfilets, in Würfeln (2-3 cm)
- 100 g Tikka-Paste (siehe Tipp)
- 40 g Ghee (siehe Tipp)
- 150 g Zwiebeln, geviertelt
- 20 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben (2 mm)
- 10 g Koriander, frisch, abgezupft
- 3 Knoblauchzehen
- 2 grüne Chilischoten, halbiert, nach Wunsch entkernt
- 1 TL Salz
- 2 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 2 TL Koriander, gemahlen
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 100 g Wasser
- 70 g Tomatenpüree
- 500 g Vollrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2642 kJ / 632 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pouletspiesse mit Erdnuss-Satay-Sauce
2h
Panang-Curry
45min
Garam Masala (Gewürzmischung)
10min
Pouletbrust Metaxa
1h
Koriander-Naan
1h 15min
Chicken Tikka
3h 30min
Ghee
20min
Tikka-Paste
1h
Honig-Limetten-Poulet mit Reis
40min
Schnelles Indian Butter Chicken
45min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40min
Scharfes Ingwer-Poulet
45min