Butter Chicken
TM6 TM5

Butter Chicken

4.9 (210 ocen)

Składniki

  • 500 g Pouletbrustfilets, in Würfeln (2-3 cm)
  • 100 g Tikka-Paste (siehe Tipp)
  • 40 g Ghee (siehe Tipp)
  • 150 g Zwiebeln, geviertelt
  • 20 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben (2 mm)
  • 10 g Koriander, frisch, abgezupft
  • 3 Knoblauchzehen
  • 2 grüne Chilischoten, halbiert, nach Wunsch entkernt
  • 1 TL Salz
  • 2 TL Kreuzkümmel, gemahlen
  • 2 TL Koriander, gemahlen
  • ½ TL Kurkuma, gemahlen
  • 100 g Wasser
  • 70 g Tomatenpüree
  • 500 g Vollrahm

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2642 kJ / 632 kcal
Białko
44 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
44 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy