Urządzenia i Akcesoria
Butter Chicken
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Pouletbrustfilets in Würfeln (2-3 cm)500 g
-
Tikka-Paste (siehe Tipp)100 g
-
Ghee (siehe Tipp)40 g
-
Zwiebeln geviertelt150 g
-
Ingwer, frisch geschält, in dünnen Scheiben (2 mm)20 g
-
Koriander, frisch Blätter abgezupft10 g
-
Knoblauchzehen3
-
grüne Chilischoten halbiert, nach Wunsch entkernt2
-
Salz1 TL
-
Kreuzkümmel, gemahlen2 TL
-
Koriander, gemahlen2 TL
-
Kurkuma, gemahlen½ TL
-
Wasser100 g
-
Tomatenpüree70 g
-
Vollrahm500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
44 g
Kalorie
2642 kJ /
632 kcal
Tłuszcz
44 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Panang-Curry
45 min
Tom Kha Gai
45 min
Chicken Teriyaki
45 min
Chicken Tikka Masala
45 min
Chicken Tikka
3 godz. 30 min
Tikka-Paste
1 godz.
Scharfes Ingwer-Poulet
45 min
Stroganoff
45 min
Schnelles Bohnen-Chorizo Chilli
20 min
Udon Nudeln mit Poulet
20 min
Schnelles Indian Butter Chicken
45 min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40 min