Poulet mit Sesamsauce und Reis

Poulet mit Sesamsauce und Reis

4.5 366 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Olivenöl zum Bestreichen
  • Pouletbrust, ohne Haut, ohne Knochen in Stücken (3 cm)
    800 g
  • Jasminreis
    250 g
  • Wasser
    1000 g
  • Salz
    2 TL
  • Rüebli in Scheiben (5 mm)
    180 g
  • Kefen
    100 g
  • Ei verquirlt
    1
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    60 g
  • Paprika edelsüss
    2 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Knoblauchzehen
    2
  • Reisessig
    30 g
  • Honig
    60 g
  • Sweet-Chili-Sauce
    20 g
  • Ketchup
    60 g
  • Vollrohrzucker
    30 g
  • Sojasauce
    50 g
  • Sesam
    20 g
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    2

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 710 kcal / 2984 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 85 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 2304 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...