![Tagliatelle di calamaro sottovuoto Tagliatelle di calamaro sottovuoto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0a2b0a1ee567c3c4385f54a1c0364d4d/Derivates/5f539b1409e9a4711bb25d31231cda7441c1b98e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 di calamari freschi, puliti (il mantello) (vedere consigli)
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 284.5 kJ / 68 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Sód
- 185 mg
Alternatywne przepisy
Polpo e patate a Cottura Lenta, grigliato
2h 45min
Brisket di manzo sottovuoto
12h 25min
Tonno sottovuoto in salsa teriyaki
55min
Petto d'anatra all'arancia sottovuoto con crema zabaione
2h 5 min
Tranci di tonno sottovuoto e crema di topinambur
1h 20min
Petto d'anatra sottovuoto con purè di carote arrostite
3 Std. 45 Min
Coniglio sottovuoto con patate viola
3 godz. 30 min
Calamari Sottovuoto
50 Min
Insalata di polpo sottovuoto con verdurine
8h
Filetti di rana pescatrice all'alloro sottovuoto
2h
Salmone sottovuoto alle erbe (per 2 persone)
1 Std. 30 Min
Roastbeef Sottovuoto
5u. 30min