Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 di calamari freschi, puliti (il mantello) (vedere consigli)
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 284.5 kJ / 68 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Sód
- 185 mg
Alternatywne przepisy
Salmone sottovuoto con insalata di finocchi e mele
1h 20min
Salmone sottovuoto aromatizzato al lime e zenzero
1h 20min
Pesce spada agli agrumi sottovuoto
1h 15 min
Branzino sottovuoto al pepe rosa
1h 10 min
Filetti di manzo sottovuoto con burro alle erbe
2h 20min
Calamari Sottovuoto
50min
Filetti di rana pescatrice all'alloro sottovuoto
2h
Filetto di manzo sottovuoto con purè di patate dolci e salsa al Marsala
2h 20min
Tonno sottovuoto in salsa teriyaki
55min
Merluzzo sottovuoto con pomodorini e olive
1h 30min
Guancia di maiale sottovuoto al vino rosso
8 Std. 45 Min
Tranci di tonno sottovuoto e crema di topinambur
1h 20min