Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 450 g Kichererbsen, aus der Dose, abgetropft
- 200 g Wasser, kalt
- 100 g Tahin
- 40 g Zitronensaft
- 80 g Olivenöl
- 1 TL Salz
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 Knoblauchzehe
- 150 g Oliven, grün, entsteint
- 10 g Kapern, abgetropft
- 3 Prisen Pfeffer
- 10 g Honig, flüssig
- 300 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 150 - 200 g Feta, in feinen Würfeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1246 kJ / 298 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1017 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orientalischer Ofenblumenkohl mit Ahorn-Tahin-Sauce
1 godz.
Dal Makhani
1 godz. 15 min
Ofenmelanzani mit Chermoula, Zitronenbulgur und Minzjoghurt
1 godz. 20 min
Sushi-Burger
1h 30min
Freekeh-Salat mit Datteln und Nüssen
50min
Quinoa-Linsen Mujaddara mit karamellisierten Zwiebeln
1h 10min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50min
Falafel-Hummus-Bowl mit Aprikosen-Chili-Sauce
1 godz.
Mutabal (Auberginen-Joghurt-Dip)
50min
Sabich (israelisches Sandwich)
1h 10min
Hummus, grüne Tahina und israelischer Salat
40 Min
Hummus mit Zucchini-Feta-Topping
45 min