Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hummus
- 2 Dosen Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft und Sud aufgefangen
- 50 g Tahin
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Zitronensaft
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin)
Tahin-Sauce
- 80 g Tahin
- 80 g Wasser
- 10 g Sesamöl
- 80 g Joghurt, 3,5% Fett
- 1 Prise Kreuzkümmel (Cumin)
- 10 g Agavendicksaft
- ¼ TL Salz
- 1 - 2 Spritzer Zitronensaft
Topping und Fertigstellung
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 40 g Walnusshälften
- 20 g Öl
- 1 Zwiebel, halbiert, in dünnen Ringen
- 1 Knoblauchzehe, in dünnen Scheiben
- 300 g Zucchini, in Würfeln (1 cm)
- Salz zum Abschmecken
- Pfeffer zum Abschmecken
- 120 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 100 g Feta, zerkrümelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2613 kJ / 624 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 9.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ofenmelanzani mit Chermoula, Zitronenbulgur und Minzjoghurt
1h 20min
Hummus
10 dk
Freekeh-Salat mit Datteln und Nüssen
50 min
Shakshuka mit Ziegenkäse
45min
Hummus-Wrap
2h 30min
Gemüse-Hummus
10 dk
Hummus, grüne Tahina und israelischer Salat
40min
Möhren-rote-Linsen-Hummus
25 min
Hummus-Platte Greek Style
25 min
Grüne Erbsen-Hummus
20min
Rote-Bete-Hummus
50 min
Kichererbsenpaste - Humus
13h