开洋干贝炖冬瓜浇头

开洋干贝炖冬瓜浇头

5.0 6 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 人份

Składniki

  • 虾米
    15 克
  • 干贝 提前水里浸泡1小时沥干
    20 克
  • 20 克
  • 蒜头 切片
    1 瓣
  • 虾仁 开背去除虾线
    100 克
  • 料酒
    10 克
  • 生抽 (约3克)
    ½ 茶匙
  • 冬瓜 去皮切块
    300 克
  • (约1克)
    ¼ 茶匙
  • 40 克
  • 切末
    5 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1140.3 mg
Białko 17.3 g
Kalorie 803.5 kJ / 192 kcal
Tłuszcz 10.8 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...