Urządzenia i Akcesoria
Macaroni cheese with a crunchy topping
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
Nut topping
-
lemon zest only, no white pith1
-
Parmesan cheese cut into cubes (3 cm)100 g
-
bread (approx. 70 g), torn into pieces2 slices
-
fresh rosemary leaves only1 sprig
-
raw almonds50 g
-
unsalted butter70 g
-
pepita seeds (opcjonalnie)20 g
-
sunflower seeds (opcjonalnie)20 g
-
sea salt1 pinch
-
ground black pepper1 pinch
Macaroni cheese
-
unsalted butter for greasing60 g
-
Gruyère cheese cut into cubes (3 cm)90 g
-
Parmesan cheese cut into cubes (3 cm)50 g
-
leek white part only, cut into pieces60 g
-
cauliflower cut into florets200 g
-
sweet potato peeled and cut into cubes (2 cm)150 g
-
water1200 g
-
macaroni pasta300 g
-
plain flour50 g
-
full cream milk500 g
-
ground nutmeg to taste¼ - 1 tsp
-
paprika to taste1 tsp
-
Dijon mustard2 tsp
-
sea salt to taste1 pinch
-
ground black pepper to taste1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
691.8 mg
Białko
29.3 g
Kalorie
3116.8 kJ /
742 kcal
Tłuszcz
43.6 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
23.2 g
Węglowodany
56.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Béchamel sauce
20 min
Lasagne bolognese
2 godz. 30 min
Satay sauce
15 min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 godz. 35 min
Chocolate self-saucing pudding
50 min
Vegetable lasagne
1 godz. 35 min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Broccoli mustard pasties
1 godz. 55 min
Potato bake
1 godz. 35 min
Butternut and bacon macaroni cheese
1 godz. 30 min
Shortbread
1 godz.
Tomato pasta sauce
40 min