Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- mantequilla para untar el molde
- 80 g de almendra molida
- 220 g de azúcar
- 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente (y un poco más para untar el molde)
- 5 huevos
- 50 g de licor de naranja (p. ej. Grand Marnier®)
- 200 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- 150 g de naranja confitada (en trozos muy pequeños)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1447 kJ / 346 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho invertido con ciruelas rojas
1j
Bizcocho de ciruelas pasas (sin azúcar)
1 Std. 40 Min
Cake especiado de Navidad
3j 50 menit
Tarta de Linz (Linzertorte)
1j
Cake de arándanos
1j 30 menit
Cake de pasas al ron
10h
Bundt cake de especias
2j
Tarta de almendras
50 menit
Tarta Tatín
1j 30 menit
Bizcocho cuatro cuartos
1 Std. 40 Min
Tarta de manzana y pera
50 menit
Bizcocho de piña
50 menit