Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- mantequilla para untar el molde
- 80 g de almendra molida
- 220 g de azúcar
- 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente (y un poco más para untar el molde)
- 5 huevos
- 50 g de licor de naranja (p. ej. Grand Marnier®)
- 200 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- 150 g de naranja confitada (en trozos muy pequeños)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1447 kJ / 346 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudin diplomático
1 Std. 40 Min
Cake a la cerveza negra
50min
Bizcocho de compota de manzana
2 Std. 20 Min
Mierensinas
1h 10min
Bizcocho de manzana
1h
Rebojos zamoranos
50min
Roscón gallego
1h 30min
Tarta Tatín
1h 30min
Bizcocho invertido con ciruelas rojas
1h
Bizcochos borrachos
1h 5min
Strudel de manzana
1 Std. 20 Min
Bizcocho de coco
45min