Postre cuatro capas

Postre cuatro capas

4.3 31 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
8 raciones

Składniki

1ª capa (masa de nueces)
  • 100 g de mantequilla (en trozos pequeños)
  • 180 g de harina de repostería
  • 100 g de nueces peladas (en trozos gruesos)
2ª capa (crema de queso)
  • 400 g de queso cremoso
  • 80 g de azúcar glas
3ª capa (mousse de chocolate)
  • 50 g de azúcar
  • 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
  • 100 g de nata (35% de grasa)
  • 4 yemas de huevo
  • 4 claras de huevo
  • 1 pellizco de sal
4ª capa (nata montada)
  • 500 g de nata (35% de grasa) muy fría
  • 50 g de azúcar

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 916 kcal / 3831 kJ
Białko 24.1 g
Tłuszcz 70.4 g
Węglowodany 46.7 g
Błonnik 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...