Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcochos de almendra
- mantequilla (Lurpak®) para engrasar
- 50 g de granillo de almendra cruda
- 220 g de almendras enteras con piel (crudas)
- 4 huevos
- 3 yemas de huevo
- 250 g de azúcar
- 30 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 1 cucharadita de canela molida
Crema de vainilla
- 3 claras de huevo
- 140 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- ½ cucharadita de vainilla líquida
- 100 g de mantequilla (Lurpak®) a temperatura ambiente, en tozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1618 kJ / 387 kcal
- Białko
- 9.25 g
- Węglowodany
- 35.94 g
- Tłuszcz
- 22.92 g
- Błonnik
- 2.58 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake especiado de Navidad
3h 50min
Tarta de Santiago
1 Std. 10 Min
Tarta de limón y merengue
2h 10min
Charlota de mango con bizcocho al cacao
6h 15 min
Bomba de chocolate
4h
Bizcochitos de vainilla con mermelada
1 Std.
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3 Std.
Tarta de cappuccino
2h
Postre chajá
11h 15min
Tarta de almendras
50min
Frosting de chocolate y mantequilla
10 Min
Merengue con agua
15 Min