Tarta de almendra con crema de vainilla

Tarta de almendra con crema de vainilla

4.8 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 raciones

Składniki

Bizcochos de almendra
  • mantequilla (Lurpak®) para engrasar
  • de granillo de almendra cruda
    50 g
  • de almendras enteras con piel (crudas)
    220 g
  • huevos
    4
  • yemas de huevo
    3
  • de azúcar
    250 g
  • de harina de repostería
    30 g
  • de polvo de hornear
    1 sobre
  • de canela molida
    1 cucharadita
Crema de vainilla
  • claras de huevo
    3
  • de azúcar
    140 g
  • de sal
    1 pellizco
  • de vainilla líquida
    ½ cucharadita
  • de mantequilla (Lurpak®) a temperatura ambiente, en tozos
    100 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 387 kcal / 1618 kJ
Białko 9.25 g
Tłuszcz 22.92 g
Węglowodany 35.94 g
Błonnik 2.58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...