Tarta de almendra con crema de vainilla

Tarta de almendra con crema de vainilla

4.8 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 raciones

Składniki

Bizcochos de almendra
  • mantequilla (Lurpak®) para engrasar
  • 50 g de granillo de almendra cruda
  • 220 g de almendras enteras con piel (crudas)
  • 4 huevos
  • 3 yemas de huevo
  • 250 g de azúcar
  • 30 g de harina de repostería
  • 1 sobre de polvo de hornear
  • 1 cucharadita de canela molida
Crema de vainilla
  • 3 claras de huevo
  • 140 g de azúcar
  • 1 pellizco de sal
  • ½ cucharadita de vainilla líquida
  • 100 g de mantequilla (Lurpak®) a temperatura ambiente, en tozos

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 387 kcal / 1618 kJ
Białko 9.25 g
Tłuszcz 22.92 g
Węglowodany 35.94 g
Błonnik 2.58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...