Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto Red Velvet
- 200 g oleju słonecznikowego
- 200 g maślanki
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 1 łyżeczka barwnika spożywczego, czerwonego (patrz wskazówka)
- 220 g cukru
- 220 g mąki pszennej
- 10 g kakao
- 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
Krem dekoracyjny z serka
- 180 g cukru
- 250 g serka kremowego, naturalnego, podzielonego na kawałki
- 40 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 2335 kJ / 558 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Churros z sosem czekoladowym
45 Min
Piernikowe makaroniki z kremem pomarańczowym
2 Std. 15 Min
Brownie (wegańskie)
1 Std.
Tort czekoladowy z truskawkami
2 Std. 30 Min
Różowy biszkopt na kisielach
4u.
Trzykolorowe muffinki
1h 35min
Tort walentynkowy
7h 20min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7hod. 55min
Makaroniki malinowe
1 Std. 20 Min
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3 godz. 50 min
Biszkopt czekoladowy
4u.
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 Min