Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto Red Velvet
- 200 g oleju słonecznikowego
- 200 g maślanki
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 1 łyżeczka barwnika spożywczego, czerwonego (patrz wskazówka)
- 220 g cukru
- 220 g mąki pszennej
- 10 g kakao
- 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
Krem dekoracyjny z serka
- 180 g cukru
- 250 g serka kremowego, naturalnego, podzielonego na kawałki
- 40 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 2335 kJ / 558 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaroniki z lemon curd
2 Std.
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2h 45min
Bezowe duszki
3h
Trufle czekoladowe z sezamem
3h 25min
Pieczone brzoskwinie z bezą
40 Min
Plaster miodu
1u. 30min
Makaroniki malinowe
1 godz. 20 min
Magdalenki na choinkę
1u. 30min
Krem dekoracyjny z serka
5 Min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 Std. 55 Min
Tort tęczowy z lizakami
2 Std. 40 Min
Churros z sosem czekoladowym
45 Min