
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto Red Velvet
- 200 g oleju słonecznikowego
- 200 g maślanki
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 1 łyżeczka barwnika spożywczego, czerwonego (patrz wskazówka)
- 220 g cukru
- 220 g mąki pszennej
- 10 g kakao
- 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
Krem dekoracyjny z serka
- 180 g cukru
- 250 g serka kremowego naturalnego, podzielonego na kawałki
- 40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 558 kcal / 2335 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Węglowodany
- 58 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Smażone rozetki
1 godz.
Faworki klasyczne
1 godz.
Makaroniki truskawkowe
2 godz. 30 min
Ciasteczka Pink Kiss
1 godz. 20 min
Tort walentynkowy
7 godz. 20 min
Krem z pistacjami
20 min
Biszkopt pistacjowy
4 godz.
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5 godz. 30 min
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1 godz. 55 min
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min