Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą

Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą

4.5 219 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
22 kromki

Składniki

  • 250 g wody letniej
  • 70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 ½ łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 107.5 kcal / 450 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 2.8 g
Węglowodany 17.7 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 160.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...