Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
TM6 TM5

Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą

4.5 (211 ocen)

Składniki

  • 250 g wody, letniej
  • 70 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
450 kJ / 107.5 kcal
Białko
2.6 g
Węglowodany
17.7 g
Tłuszcz
2.8 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Błonnik
0.7 g
Sód
160.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy