Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
TM6 TM5

Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą

4.5 (178 ocen)

Składniki

  • 250 g wody, letniej
  • 70 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy keksowej
  • 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 1 łyżeczkę cukru
  • 1 ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
446.3 kJ / 106.6 kcal
Białko
2.5 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
3.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
1.3 g
Sód
133.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 104 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy