
Urządzenia i Akcesoria
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
22 kromki
Składniki
-
250 g wody letniej
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
107.5 kcal /
450 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
2.8 g
Węglowodany
17.7 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
160.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska