Urządzenia i Akcesoria
Magdalenki na choinkę
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 sztuki
Składniki
-
olej rzepakowy ilość do natłuszczenia formy
-
115 g masła pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru
-
3 jajka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
120 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżka skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
1.3 g
Kalorie
377.2 kJ /
90.1 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szafranowe bułeczki lussekatter
2 godz. 10 min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 godz.
Karbowane ciasteczka z dżemem
1 godz. 45 min
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
1 godz. 30 min
Ciasto "trzy mleka" (Tres leches)
2 godz.
Ciasteczka maślane
40 min
Magdalenki z białym makiem i cytryną
1 godz. 30 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 godz. 30 min
Angielskie scones
50 min
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
45 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Ciasteczka czekoladowe
45 min