Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olej rzepakowy, ilość do natłuszczenia formy
- 115 g masła, pokrojonego na kawałki
- 150 g cukru
- 3 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 120 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 377.2 kJ / 90.1 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Magdalenki z białym makiem i cytryną
1h 30min
Trufle czekoladowe z sezamem
3h 25 min
Kawowe bezy z ganaszem
2h 15min
Millefeuille z kremem waniliowym
5 Std.
Babka drożdżowa Panettone
3 Std.
Ciasto z serem ricotta
1 Std. 20 Min
Japoński biszkopt miodowy (Kasutera)
1 godz. 50 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Makaroniki migdałowe
35p
Szafranowe bułeczki lussekatter
2h 10 min
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2óra
Ciasto pomarańczowe
45 Min