Urządzenia i Akcesoria
Magdalenki na choinkę
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 sztuki
Składniki
-
olej rzepakowy ilość do natłuszczenia formy
-
115 g masła pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru
-
3 jajka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
120 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżka skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
1.3 g
Kalorie
377.2 kJ /
90.1 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Herbatniki
2 Std. 15 Min
Francuskie ciastka canelés
14 Std. 30 Min
Słodkie węzełki z rodzynkami
2 Std. 45 Min
Mini Paris-Brest
10 Std. 40 Min
Krem dekoracyjny z serka
5 Min
Tort tropikalny z bezikami
5 Std.
Ganache czekoladowy
3 Std. 20 Min
Precle
1 Std.
Ciastka Speculoos
3 Std.
Ciasto cytrynowe na parze
2 Std. 20 Min
Ciasteczka whoopie pies
1 Std. 45 Min
Ciasto pomarańczowe
45 Min