Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de almejas frescas
- 4 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 2 - 3 pellizcos de hebras de azafrán
- 400 g de sepia limpia, en trozos (aprox. 2 cm)
- 2 cucharaditas de pulpa de pimiento choricero
- 50 g de tomate triturado en conserva
- 750 g de caldo de pescado
- 1 pellizco de sal
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 6 gambones frescos
- 350 g de fideos de fideuá
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1692 kJ / 405 kcal
- Białko
- 31.48 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 11.65 g
- Błonnik
- 3.07 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con calamares
40 min
Almejas a la marinera
30 min
Arroz caldoso
1 Std. 15 Min
Guiso de sepia con patatas
1h
Guiso de sepia con patatas
1h
Arroz caldoso para dos
1h 10min
Fideuá de marisco del senyoret
1h 10min
Arroz con bogavante
1h
Arroz con conejo
1 Std. 15 Min
Fideuá con pollo y langostinos
30 min
Arroz con sepia y cigalas
1h
Arroz a banda
1h