![Pulled pork burger Pulled pork burger](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FE8C808F-2B44-41A7-83FE-1104B03D81A1/Derivates/84099AAC-1D87-4738-8AEF-7C836EC4E32A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 100 g brown onion, cut into rings (1 cm)
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 550 g water
- 200 g alcoholic apple cider
- ½ tsp sea salt, plus extra to taste
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 800 g boneless pork shoulder, cut into 5 pieces
- 500 g barbecue sauce (see Tips)
- ground black pepper, to taste
- 6 burger buns
- 12 iceberg lettuce leaves
- tomato ketchup, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2071.4 kJ / 493.2 kcal
- Białko
- 39.4 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 1424.5 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Caesar pasta salad
55 min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4 Std. 20 Min
Hoisin pork bowl
30 min
Quick gyros with tzatziki
30 min
Beef fajitas
30 min
Classic beef burgers
1 godz.
Sticky chicken
24h 35min
Pulled pork burgers
4 Std. 20 Min
Meatball subs
55 min
Chicken teriyaki
20 min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Beef tacos
25 Min