Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 100 g brown onion, cut into rings (1 cm)
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 550 g water
- 200 g alcoholic apple cider
- ½ tsp sea salt, plus extra to taste
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 800 g boneless pork shoulder, cut into 5 pieces
- 500 g barbecue sauce (see Tips)
- ground black pepper, to taste
- 6 burger buns
- 12 iceberg lettuce leaves
- tomato ketchup, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2071.4 kJ / 493.2 kcal
- Białko
- 39.4 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 1424.5 mg
Alternatywne przepisy
Beef tacos
25 min
Sticky chicken
24h 35min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Tex-Mex tortillas with shredded pork and black beans
1h 20 min
Classic beef burgers
1h
Quick gyros with tzatziki
30 min
Chinese pork with vegetables
1h 20 min
Pulled pork burgers
4 Std. 20 Min
Beef fajitas
30 min
Sweet and sour pork
40 Min
Chicken teriyaki
20 min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40min