Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g medium grain rice
- 1000 g water
- 1 tsp salt
- ½ brown onion, cut into slices
- 1 carrot, cut into slices
- 1 red capsicum, cut into slices
- 150 g broccoli, broken into florets
- 200 g snow peas, trimmed
- 300 g chicken breast or thigh, cut into thin strips (5 mm thickness)
- 20 g olive oil
- 10 g fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 90 g soy sauce or tamari
- 80 g honey
- 3 tsp cornflour
- 40 g rice wine vinegar
- sesame seeds, to garnish
- spring onions/shallots sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1780.6 kJ / 425.6 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1269.5 mg
Alternatywne przepisy
Lala's creamy lemon butter chicken
1 Std. 10 Min
Creamy chicken curry and rice
45min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30min
Broccoli and ham pasta bake
1h
Creamy beef curry
1h 15min
Sticky sesame chicken
40 min
JJ's 2-step chicken curry
45min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 10 Min
Beef and cashew nut yellow curry
25min
Swedish meatballs and mash
50 Min
Apricot Chicken
35 min
Low waste chicken lasagne
1h 30min