![Polenta concia alla valdostana Polenta concia alla valdostana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d3970f69-5185-481d-843a-bd221ee6569c/Derivates/7c2dcdd6-3499-4a88-8550-2a453a71c303.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di farina di mais bramata
- 1500 g di acqua
- 15 g di sale grosso
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di Fontina
- 200 g di burro a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2265.9 kJ / 541.2 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 687.7 mg