Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di mandorle pelate
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate, interi e lavati
- 200 g di pomodori secchi sott'olio sgocciolati
- 150 g di tonno in scatola, sgocciolato
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 5 - 10 g di aceto di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 7368 kJ / 1761 kcal
- Białko
- 77.3 g
- Węglowodany
- 113.8 g
- Tłuszcz
- 113.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 31.4 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di pomodori secchi
10 dk
Pesto alla siciliana
15 min
Caponata di mele
50 min
Bruschette con patè di pomodori secchi all'arancio
4h 10min
Pesto al formaggio con anacardi, pomodori secchi e finocchietto selvatico
10 dk
Paté di olive
10 dk
Tapenade al tonno
10 dk
Salsa melanzane e mandorle
25 min
Crema spalmabile ai pomodori secchi
10 dk
Pesto di pomodori secchi e aglio
10 dk
Pesto rosso
15 min
Caponata alla catanese
1 godz.