![Mousse di prosciutto iberico Mousse di prosciutto iberico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2552FB43-895A-474A-AD74-143E5F2976FF/Derivates/334CE1E1-1551-49A7-B635-B3874C1D7CD3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di prosciutto iberico a pezzi
- 200 g di formaggio fresco spalmabile
- 100 - 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 6524 kJ / 1561 kcal
- Białko
- 97.5 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 128.1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Menù: Crêpes primaverili, costolette di agnello alle erbe aromatiche e mousse al cioccolato (Bimby Friend)
1h 10min
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10min
Zabaione allo spumante
15 min
Crostini integrali con crema di Gorgonzola e champagne
1h 20min
Crema di cavolfiore con schiuma di vongole e prezzemolo (di Sebastiano Rovida)
45min
Gelato al Parmigiano reggiano
10 godz. 40 min
Soufflé al Castelmagno
55min
Bicchierini ai peperoni arrostiti
30 min
Vol-au-vent integrali con mousse di tonno e ricotta
2 Std.
Bicchierini capresi
30 min
Polpettone con crema di peperoni
55min
Risotto al Taleggio con cipolla di Tropea caramellata al balsamico
1h