Gnocchi alla romana alla pizzaiola

Gnocchi alla romana alla pizzaiola

4.7 115 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Gnocchi
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
    60 g
  • di latte intero
    1000 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di burro + q.b.
    20 g
  • di semolino di grano
    250 g
  • di origano secco
    1 cucchiaio
  • tuorli
    2
Salsa al pomodoro
  • foglie di basilico fresche lavate
    5
  • spicchio di aglio
    1
  • peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di passata di pomodoro
    400 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • di mozzarella per pizza a fette
    125 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 483 kcal / 2021 kJ
Białko 19.6 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 42.8 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...