Torta ricotta e pistacchio

Torta ricotta e pistacchio

4.0 20 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 8 godz.
6 fette

Składniki

Biscuit al pistacchio
  • albumi
    2
  • di succo di limone
    2 gocce
  • di farina tipo 00
    35 g
  • di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
    50 g
  • di burro morbido a pezzi
    50 g
  • di zucchero
    40 g
  • di lievito in polvere per dolci
    1 pizzico
Crema al pistacchio
  • di zucchero
    40 g
  • di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
    50 g
  • di latte
    50 g
  • di cioccolato bianco a pezzi
    50 g
  • di burro a pezzi
    35 g
Crema alla ricotta
  • di zucchero
    75 g
  • stecca di vaniglia i semini estratti
    ½
  • di panna (min. 30% di grassi)
    200 g
  • di ricotta di pecora scolata dal siero
    300 g
Terminare la preparazione
  • zucchero a velo a piacere
  • pistacchi tritati a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 620 kcal / 2594 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 43.4 g
Węglowodany 45.3 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...