Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bomboloni
- 50 g di acqua
- 50 g di latte
- 10 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina manitoba
- 50 g di zucchero
- 50 g di burro a tocchetti
- 2 tuorli (da uova medie)
- di farina manitoba q.b.
- olio di arachidi q.b.
Crema Bimby®
- 60 - 100 g di zucchero, a piacere
-
½
cucchiaino estratto di vaniglia naturale
lub 1 pezzo di scorza di limone - 40 g di farina tipo 00
- 500 g di latte
- 2 uova (da 60 g circa)
Milkshake
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- zucchero a velo q.b.
- 250 g di gelato alla vaniglia
- 160 g di latte intero freddo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 9087 kJ / 2172 kcal
- Białko
- 47.1 g
- Węglowodany
- 239.1 g
- Tłuszcz
- 114.1 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baci di dama
1sa 30 dk
Taralli dolci speziati
55min
Cheesecake della Vigilia (TM6)
4h 30min
Frollini classici al burro
50 dk
Torta deliziosa di mandorle
9h
Crema pasticcera
15 Min
Canapè di polenta con gamberi e maionese all'aneto
1sa
Torta brioches
10 Std.
Pandoro
12h
Panini rosette
23h 20min
Cigni alla crema diplomatica
2 Std.
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min