![Freakshake con bomboloni alla crema Bimby® Freakshake con bomboloni alla crema Bimby®](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/262498.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bomboloni
- 50 g di acqua
- 50 g di latte
- 10 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina manitoba + q.b.
- 50 g di zucchero
- 50 g di burro a tocchetti
- 2 tuorli (da uova medie)
- olio di arachidi q.b.
Crema Bimby®
- 60 - 100 g di zucchero, a piacere
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 40 g di farina tipo 00
- 500 g di latte
- 2 uova (da 60 g circa)
Milkshake
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- zucchero a velo q.b.
- 250 g di gelato alla vaniglia
- 160 g di latte intero freddo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 9087 kJ / 2172 kcal
- Białko
- 47.1 g
- Węglowodany
- 239.1 g
- Tłuszcz
- 114.1 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelatina di mele
2 godz. 40 min
Pan di Spagna
1 Std.
Pan di Spagna
1h 50min
Torta mimosa gelato
3h 30min
Millefoglie veloce
3h 50min
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6 Std.
Bomboloni croccanti con crema
5h 30min
Bomboloni al forno
3h 35min
Zuccotto
7 godz. 10 min
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7h 30min
Biscottini ad occhio di bue
1ωρ. 10 λεπτ.
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 dk