Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Milch
- 30 g Mineralwasser mit Kohlensäure
-
100
g Weizenmehl, glatt
lub 100 g Dinkelmehl, glatt - 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
-
Butterschmalz zum Backen
lub Öl zum Backen - 6 - 8 EL Marillenmarmelade
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 683 kJ / 163 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 77 mg
Alternatywne przepisy
Grießkoch mit Orangenfilets
20 min
Eiernockerl
30 Min
Erdäpfelgulasch
1h 10 min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Semmelknödel
50min
Palatschinken
45min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Frittaten
30 Min
Germknödel
1h
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10 min
Staubzucker
5 Min
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30 Min