Fischfrikadellen mit Bärlauch-Zitronen-Crème-fraîche

Fischfrikadellen mit Bärlauch-Zitronen-Crème-fraîche

4.2 223 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

Bärlauch-Zitronen-Crème-fraîche
  • Bärlauchblätter, frisch halbiert
    50 g
  • Zitronenmelisse abgezupft
    2 Stängel
  • Crème fraîche
    200 g
  • Zitrone, unbehandelt klein, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
    ½
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Honig
    1 TL
  • Senf
    ½ TL
Fischfrikadellen
  • Bärlauchblätter, frisch halbiert
    50 g
  • Schalotte
    1
  • Seelachsfilets frisch oder TK, aufgetaut, in Stücken
    600 g
  • Toastbrot in Würfeln (2 cm)
    150 g
  • Zitrone, unbehandelt klein, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
    ½
  • Eier
    2
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Senf
    20 g
  • Öl
    2 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 457 kcal / 1911 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...