Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 3 Knoblauchzehen
- 1 roter Chili, frisch, nach Wunsch entkernt
- 4 Stängel Koriander, frisch
- 1 EL rote Currypaste
- 1 TL Sesamöl, geröstet
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 Prise Zucker
- 2 Prisen Salz
- 600 g Wasser
-
2
TL Gemüse-Bouillon Paste
lub 2 Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l) - 1 TL Fischsauce
- 1 TL Reismehl
- 3 Stängel Zitronengras, frisch (je 1 Stück à ca. 6 cm), flach gedrückt
- 150 g Champignons, frisch, grosse Champignons halbiert
- 2 rote Peperoni (ca. 400 g), in Streifen (1 x 3 cm)
- 150 g Bambussprossen, aus dem Glas, abgetropft
- 400 g Pouletbrüstchen, in Würfeln (3 cm)
- 400 g Kokosmilch
- Chilipulver zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1468 kJ / 352 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crevettencurry
35 Min
Ingwer-Chili-Dressing
5min
Pouletspiesse mit Erdnuss-Satay-Sauce
2h
Panang-Curry
45 Min
Bohnensprossen-Gurken-Salat
25min
Crevetten Sweet and Sour
40 Min
Thai-Nudelsuppe
35 Min
Dhal
40 Min
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2h
Misosuppe mit Gemüse
40 Min
Thai Burger
30 Min
Grünes Poulet-Curry
55min