Wersje kompatybilne
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Porcini Parmesan Stuffing
- 25 g dried porcini mushrooms
- 250 g boiling water
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 80 g bread, torn in pieces
- 3 sprigs fresh parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 100 g chestnut mushrooms, halved
- 70 g shallots, halved
- 20 g unsalted butter, diced
- 2 garlic cloves
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
Fillet of Beef
- 1100 - 1200 g beef fillet
- 2 Tbsp olive oil, plus extra for drizzling
- 1 Tbsp unsalted butter
Red Wine Gravy
- 150 g red wine
- 150 g redcurrant jelly
-
½
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp beef stock paste, homemade - 1 Tbsp cornflour, mixed with 1 Tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2118 kJ / 505 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Sód
- 653 mg
Alternatywne przepisy
Hollandaise Sauce
15 dk
Béarnaise Sauce
20min
Braised Lamb Shanks with Roasted Garlic and Parmesan Mash - Stinco d'agnello con purè di patate all'aglio e parmigiano
3 godz. 20 min
Slow-Cooked Pork Belly with Noodles and Chilli Sesame Sauce
4h 25min
Sous-vide Korean-style BBQ Pork Loin
4h 50min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1sa 40 dk
Slow-cooked Creamy Turkey Stew with Mushrooms
4 Std.
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2 Std. 20 Min
Marmalade-glazed Ham
1 Std. 50 Min
Chicken, Wild Mushroom and Cider Pie
2h 30min
Smoky Pork and Beans
3 Std.
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 Min