Wersje kompatybilne
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Porcini Parmesan Stuffing
- 25 g dried porcini mushrooms
- 250 g boiling water
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 80 g bread, torn in pieces
- 3 sprigs fresh parsley leaves
- 2 sprigs fresh rosemary leaves
- 100 g chestnut mushrooms, halved
- 70 g shallots, halved
- 20 g unsalted butter, diced
- 2 garlic cloves
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
Fillet of Beef
- 1100 - 1200 g beef fillet
- 2 Tbsp olive oil, plus extra for drizzling
- 1 Tbsp unsalted butter
Red Wine Gravy
- 150 g red wine
- 150 g redcurrant jelly
-
½
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp beef stock paste, homemade - 1 Tbsp cornflour, mixed with 1 Tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1819.9 kJ / 435 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 585.1 mg
Alternatywne przepisy
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2h 20 min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1 Std. 40 Min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 min
Roast Turkey with Creamy Pancetta, Lemon and Herb Stuffing
5h 30 min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18h
Chicken Liver Parfait
2 godz. 40 min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50 min
Prawn Cocktail
15min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2 Std. 10 Min
Pulled Pork Brioche Sliders with Slaw
5h 50min
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26h 15 min
Marmalade-glazed Ham
1u. 50min