Salmon Scotch Eggs with Honey Mustard Dipping Sauce

Salmon Scotch Eggs with Honey Mustard Dipping Sauce

4.8 28 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

Honey Mustard Sauce
  • wholegrain mustard
    75 g
    mustard, (eg. English mustard)
  • honey
    75 g
  • white wine vinegar
    1 Tbsp
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
Eggs
  • water
    400 g
  • medium eggs
    10
  • bread torn in pieces
    150 g
  • smoked salmon cut in pieces
    400 g
  • fresh parsley
    10 g
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • vegetable oil for frying (approx. 1.5 litres)
    sunflower oil, for frying (approx. 1.5 litres)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 252 kcal / 1054 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 10.7 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...