Urządzenia i Akcesoria
Crab Tart
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 portions
Składniki
Pastry
-
black peppercorns1 tsp
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)50 g
-
plain flour plus extra for dusting220 g
-
unsalted butter cold, diced (2 cm)170 g
-
egg yolk from large egg1
-
fine sea salt1 tsp
-
plain flour plus extra for dusting
Filling
-
large eggs2
-
egg yolks from large eggs2
-
double cream280 g
-
lemon juice2 tsp
-
Tabasco® sauce½ tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
crab meat (half brown, half white)450 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
21 g
Kalorie
2404 kJ /
575 kcal
Tłuszcz
44.2 g
Węglowodany
23.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cheesecake (baked)
7 godz. 20 min
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9 godz.
Mushroom Pâté
1 godz. 30 min
Lemon, Lime and Ginger Tart
6 godz. 20 min
Smoked Salmon and Beetroot Roulade
2 godz. 45 min
Sweet Shortcrust Pastry
1 godz. 50 min
Quiche Lorraine
45 min
Bread Sauce
1 godz. 25 min
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5 godz. 20 min
Welsh Rarebit with Branston Pickle
20 min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Smoked Mackerel Pâté
55 min