Urządzenia i Akcesoria
Crab Tart
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 portions
Składniki
Pastry
-
black peppercorns1 tsp
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)50 g
-
plain flour plus extra for dusting220 g
-
unsalted butter cold, diced (2 cm)170 g
-
egg yolk from large egg1
-
fine sea salt1 tsp
-
plain flour plus extra for dusting
Filling
-
large eggs2
-
egg yolks from large eggs2
-
double cream280 g
-
lemon juice2 tsp
-
Tabasco® sauce½ tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
crab meat (half brown, half white)450 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
21 g
Kalorie
2404 kJ /
575 kcal
Tłuszcz
44.2 g
Węglowodany
23.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cheesecake (baked)
7hod. 20min.
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9hod.
Mushroom Pâté
1hod. 30min.
Lemon, Lime and Ginger Tart
6hod. 20min.
Smoked Salmon and Beetroot Roulade
2hod. 45min.
Sweet Shortcrust Pastry
1hod. 50min.
Quiche Lorraine
45min.
Bread Sauce
1hod. 25min.
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5hod. 20min.
Welsh Rarebit with Branston Pickle
20min.
Quick Cheese Soufflés
45min.
Smoked Mackerel Pâté
55min.