![Risotto con le rane Risotto con le rane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5333162c-7a76-4c09-a946-25b0513000af/Derivates/17d74362-97f3-45dc-8366-979b5c6ab1de.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brodo di rane
- 1000 g di acqua
- 30 g di scalogno a metà
- 100 g di gambo di sedano a pezzi
- 100 g di carota, pelata e a pezzi
- 8 cosce di rana
Risotto
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 320 g di riso Carnaroli
- 100 g di vino bianco
- 1 cucchiaino di sale
- acqua q.b. sino ad arrivare a 800 g di liquido (opcjonalnie)
- prezzemolo fresco, tritato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 64.9 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smoothie ai frutti rossi e corn flakes
10 Min
Brezel
1hod. 15min
Sgaiozzi
3 Std. 30 Min
Sciroppo anice e liquirizia
20 Min
Insalata di mare con salsa allo yogurt e ravanelli
1 godz. 20 min
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45 Min
Penne risottate con le cozze
1hod. 5min
Spaghetti al ragù bianco di agnello
50min
Jambon persillé
2 Std.
Fusilli alle cozze piccanti
55min
Penne al sugo di calamari
40min
Fegato alla veneziana
35 min