Insalata di farro e pollo

Insalata di farro e pollo

4.6 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porzioni

Składniki

  • di acqua
    500 g
  • di sale + q.b.
    1 cucchiaino
  • di farro perlato
    150 g
  • di peperoni rossi a dadini (circa 0.5 cm)
    200 g
  • di petto di pollo a striscioline (circa 5x1 cm)
    300 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di pepe + q.b.
    2 pizzichi
  • di mandorle
    40 g
  • di scalogno
    40 g
  • di erbe aromatiche fresche miste (es. prezzemolo, coriandolo), le foglioline lavate ed asciugate
    4 - 5 rametti
  • di aceto di vino
    20 g
    20 g di aceto balsamico
  • di succo di limone, spremuto fresco (opcjonalnie)
    20 g
  • di rucola
    60 g
  • di pinoli sgusciati
    20 g
    20 g di frutta secca mista sgusciata, (es. noci, nocciole)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 292 kcal / 1224 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...