Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale, + q.b.
- 150 g di farro perlato
- 200 g di peperoni rossi, a dadini (circa 0.5 cm)
- 300 g di petto di pollo, a striscioline (circa 5x1 cm)
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di pepe, + q.b.
- 40 g di mandorle
- 40 g di scalogno
- 4 - 5 rametti di erbe aromatiche fresche miste (es. prezzemolo, coriandolo), le foglioline lavate ed asciugate
-
20
g di aceto di vino
lub 20 g di aceto balsamico - 20 g di succo di limone, spremuto fresco (opcjonalnie)
- 60 g di rucola
-
20
g di pinoli sgusciati
lub 20 g di frutta secca mista sgusciata (es. noci, nocciole)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1224 kJ / 292 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di riso integrale, tonno e zucchine
40 Min
Orzotto con ceci e verdure
30 Min
Insalata di farro e pollo
45 Min
Farro alla nizzarda
40 Min
Insalata di orzo con pesto e gamberetti
30 Min
Insalata di farro e pollo (TM6)
45 Min
Insalata di farro e pollo
1 Std. 30 Min
Orzo con straccetti di tacchino al limone
40 Min
Insalata di farro e pollo
1 Std. 30 Min
Insalata di farro perlato alla greca
30 Min
Insalata di orzo vegetariana
40 Min
Pollo e insalata tiepida di patate
55 Min