![Bicchierini ai peperoni arrostiti Bicchierini ai peperoni arrostiti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/57E5E53D-7E2B-4AC6-B209-3D30B1311994/Derivates/2c90c998-0fff-4cbe-8310-adf11ae97049.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di cipolla, in quarti
- 1 cucchiaio di olio di oliva
- 3 spicchi di aglio
- 1 cucchiaio di zucchero
- 2 cucchiai di crema di peperoni
- 400 g di pomodori in scatola
- 300 g di peperoni rossi arrostiti in scatola
- 200 g di brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- basilico fresco, per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 67 kJ / 16 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Crema di formaggio spalmabile
5 Min
Daiquiri alla fragola
10min
Cremoso al cioccolato bianco da vasetto (di Luca Montersino)
20 min
Crema di melanzane e peperoncini
35 min
Olio aromatizzato ai pomodori secchi, rosmarino e timo
15min
Salsa aioli (vegan)
10min
Polpette al cotechino su crema alle patate viola
1h
Palamita in crema di finocchio
35 min
Rigatoni giganti ripieni su salsa di pomodoro
1 godz. 30 min
Vellutata fredda peperone, melanzana e curry
2sa
Mousse di prosciutto iberico
10min
Salsa di peperoni in conserva
1h 15min