Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 20 g di Parmigiano reggiano o di altro formaggio (opcjonalnie)
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 20 g di cipolla a pezzi (3-4 cm)
- 80 g di gambo di sedano a pezzi (3-4 cm)
- 40 g di carota, pelata e a pezzi (3-4 cm) (opcjonalnie)
- 3 - 5 foglioline di basilico, fresco, lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 uova
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi fresca o in scatola
- 100 g di acqua
-
1
fetta di prosciutto cotto (opcjonalnie)
lub 2 fettine di formaggio (opcjonalnie)
Cottura della pasta (opzionale)
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 120 g di pasta all'uovo, secca, tipo tagliatelle (120 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 679 kJ / 163 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisù
5h 40min
Pizza Margherita
2sa 10 dk
Insalata di riso
1 godz.
Gelato veloce alla frutta
10 dk
Vellutata di verdure
40min
Insalata russa
1 godz.
Tagliatelle ai funghi
1 godz.
Pizza Margherita
2 Std.
Pasta sfoglia veloce
2 Std.
Ragù di verdure cotto nel Varoma con frittata
30 min
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Impasto per pizza
1 godz.