Ragù di verdure con cottura nel Varoma

Ragù di verdure con cottura nel Varoma

4.9 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 20 g di Parmigiano reggiano (opcjonalnie) o di altro formaggio
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 20 g di cipolla a pezzi (3-4 cm)
  • 80 g di gambo di sedano a pezzi (3-4 cm)
  • 40 g di carota (opcjonalnie) pelata e a pezzi (3-4 cm)
  • 3 - 5 foglioline di basilico, fresco lavate ed asciugate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 2 uova
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi fresca o in scatola
  • 100 g di acqua
  • 1 fetta di prosciutto cotto (opcjonalnie)
    2 fettine di formaggio
Cottura della pasta (opzionale)
  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 120 g di pasta all'uovo, secca, tipo tagliatelle (120 g)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 163 kcal / 679 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...