Ragù di verdure con cottura nel Varoma

Ragù di verdure con cottura nel Varoma

4.9 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    4 - 5 rametti
  • di Parmigiano reggiano (opcjonalnie) o di altro formaggio
    20 g
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    1
  • di cipolla a pezzi (3-4 cm)
    20 g
  • di gambo di sedano a pezzi (3-4 cm)
    80 g
  • di carota (opcjonalnie) pelata e a pezzi (3-4 cm)
    40 g
  • di basilico, fresco lavate ed asciugate
    3 - 5 foglioline
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • uova
    2
  • di sale + q.b.
    1 cucchiaino
  • di polpa di pomodoro a pezzi fresca o in scatola
    400 g
  • di acqua
    100 g
  • di prosciutto cotto (opcjonalnie)
    1 fetta
    2 fettine di formaggio
Cottura della pasta (opzionale)
  • di acqua
    1000 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pasta all'uovo, secca, tipo tagliatelle (120 g)
    120 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 163 kcal / 679 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...