Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 30 g red wine, to taste
- 30 g salted butter
- 1 brown onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 30 g plain flour
- 500 g water
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 1 tsp tamari
- 1 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 2 tsp umami paste (optional - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 167.8 kJ / 40 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 88 mg
Alternatywne przepisy
Simple gluten free herb gravy
20min
Boiled rice
25 min
Mashed potatoes
40 min
Lasagne bolognese
2h 30 min
Whipped cream
15min
Satay sauce
15min
Rosemary and eschalot gravy
30 min
Mushroom sauce
20min
Corned beef with mustard sauce
1h 30min
Diane sauce
20min
Cheese and bacon cob loaf
1h 20 min
Honey, soy and mustard marinade
5min