![Traditional gravy Traditional gravy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7F63B156-E3BA-4EDA-BA05-B179DF797BBA/Derivates/AD5CA4F1-8418-4798-953F-C6DC54F9C022.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 30 g red wine, to taste
- 30 g salted butter
- 1 brown onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 30 g plain flour
- 500 g water
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 1 tsp tamari
- 1 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 2 tsp umami paste (optional - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 167.8 kJ / 40 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 88 mg
Alternatywne przepisy
Corned beef with mustard sauce
1 godz. 30 min
Peppercorn sauce
20 min
Simple gluten free herb gravy
20 min
Rosemary and eschalot gravy
30 min
Shepherd's pie
55 min
Mashed potatoes
40 min
Whipped cream
15 min
Apple and sage stuffing
10 Min
Easy mac and cheese
40 min
Diane sauce
20 min
Cheese and bacon cob loaf
1 godz. 20 min
Mushroom sauce
20 min