Urządzenia i Akcesoria
Traditional gravy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
12 portions
Składniki
-
red wine to taste20 - 30 g
-
salted butter30 g
-
brown onion cut into halves1
-
garlic clove1
-
fresh thyme leaves only4 sprigs
-
plain flour30 g
-
water500 g
-
Meat stock paste (see Tips)1 tsp
-
tamari1 tsp
-
Worcestershire sauce (see Tips)1 tsp
-
ground black pepper to taste1 - 2 pinches
-
umami paste (optional - see Tips)2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
88 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
167.8 kJ /
40 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rosemary and eschalot gravy
30 min
Shepherd's pie
55 min
Lasagne bolognese
2 godz. 30 min
Mushroom sauce
20 min
Satay sauce
15 min
Guinness beef pies
2 godz. 15 min
Meatloaf with onion gravy
1 godz. 30 min
Simple gluten free herb gravy
20 min
Diane sauce
20 min
Caramelised onion jam gravy
2 godz. 5 min
Hokey pokey ice cream
28 godz. 25 min
Corned beef with mustard sauce
1 godz. 30 min