Urządzenia i Akcesoria
Traditional gravy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
12 portions
Składniki
-
red wine to taste20 - 30 g
-
salted butter30 g
-
brown onion cut into halves1
-
garlic clove1
-
fresh thyme leaves only4 sprigs
-
plain flour30 g
-
water500 g
-
Meat stock paste (see Tips)1 tsp
-
tamari1 tsp
-
Worcestershire sauce (see Tips)1 tsp
-
ground black pepper to taste1 - 2 pinches
-
umami paste (optional - see Tips)2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
88 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
167.8 kJ /
40 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Garlic and herb butter
10 min
Apple, leek and sage sauce
15 min
Chicken and sweet corn soup
30 min
Custard
10 min
Rosemary and eschalot gravy
30 min
Custard
10 min
Butter chicken
55 min
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Meat stock paste
45 min
Boiled eggs
20 min
Whipped cream
15 min
Simple gluten free herb gravy
20 min