Frikassee aus Hähnchenkeulen mit Reis

Frikassee aus Hähnchenkeulen mit Reis

4.6 959 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    ½ Bund
  • Hähnchenschenkel, mit Haut (ca. 800 g), halbiert
    2
  • Möhren (ca. 200 g), geschält, am Stück
    2 - 3
  • Wasser
    1200 g
  • Salz
    2 ½ TL
  • Pfeffer
    1 ¼ TL
  • Lorbeerblätter
    2
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Reis
    200 g
  • Mehl
    50 g
  • trockener Weißwein
    50 g
    50 g Hühnerbrühe
  • Sahne
    100 g
  • Erbsen, TK
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 27 g
Kalorie 2617 kJ / 625 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...