Köttbullar mit Pilzsauce

Köttbullar mit Pilzsauce

3.8 1.1K ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Köttbullar
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln in Stücken
    150 g
  • Petersilie ohne Stiele
    1 Bund
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Rinderhackfleisch
    500 g
  • Sahne
    100 g
  • Paniermehl
    100 g
  • Ei
    1
  • Paprika edelsüß
    2 TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Öl zum Braten
Pilzsauce
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Öl
    20 g
  • Wasser
    200 g
  • Sahne
    200 g
  • frische Champignons in Scheiben (5 mm)
    300 g
  • Speisestärke
    20 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ½ Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 761 kcal / 3189 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 53 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...