Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 150 g Knollensellerie, in Stücken
- 150 g Möhren, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, geachtelt
- 20 g Öl
- 600 g Hackfleisch, gemischt
- 150 g Rotwein
- 200 g Rinderfond
- 120 g Tomatenmark
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 1 ¼ TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- ¾ TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Béchamel-Sauce
15 min
Kartoffelpüree
40 min
Putenfleischstreifen anbraten
15 min
Hähnchenfleischstreifen anbraten
15 min
Mini-Rouladen
3h 30min
Zwiebeln und Speckwürfel anbraten
15 min
Basmati-Reis, gekocht
35 min
Langkornreis, gekocht
35 min
Jasminreis, gekocht
35 min
Paprika-Puten-Gulasch
2h
Saftgulasch vom Rind
2h 45min
Meatballs in Tomatensauce
45min