Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 20 g Öl
- 1100 g Wasser
-
3
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 3 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 250 g Kartoffeln, in mundgerechten Stücken
- 170 g Möhren, in mundgerechten Stücken
- 70 g Reis
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ¼ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 200 g Hackfleisch, gemischt
- Petersilie zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1264 kJ / 302 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1 godz. 20 min
Die Familiensuppe
30 Min
Okroschka (Kalte Suppe)
1h 10 min
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45min
Oliviersalat
3h
Borschtsch mit Rindfleisch
1h 10 min
Hühner-Nudel-Suppe mit Käseklößchen
1h 10 min
Fleischklößchen-Suppe
30 Min
Risoni-Gemüse-Suppe mit Hähnchen
45min
Ucha - Fischsuppe
50min
Rindfleischeintopf
1h 40min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 Min