Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g Suppenhuhn
- Salz
- Pfeffer
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 1450 g Wasser
-
3
TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 3 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) - 300 g Möhren, in Scheiben (5 mm)
- 250 g Knollensellerie, in Würfeln (1,5 cm)
- 100 g Porree, in Ringen (5 mm)
- 130 g Risoni-Nudeln (Garzeit ca. 15 Min.)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2730 kJ / 653 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hühnerfrikassee mit Leipziger Allerlei
45min
Leipziger-Allerlei-Frikassee mit Huhn
45min
Hühner-Kraft-Suppe
2h 10min
Hühnerfrikassee à la Margret
50 Min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45min
Hühner-Nudel-Suppe mit Käseklößchen
1h 10min
Hühnerfrikassee mit Spargel
1h
Die Familiensuppe
30 Min
Hühnertopf à la Frikassee
1h 15min
Hühnerfrikassee
1h 20min
Bohnen-Möhren-Eintopf mit Fleischklößchen
45min
Frikassee aus Hähnchenkeulen mit Reis
2h