![Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/50ED653C-F2AD-474D-AE05-D67A4201F73B/Derivates/88b2e847-e054-4303-916d-69877ff4e284.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lauch-Kartoffelstock
- 300 g Lauch, in Stücken
- 700 g Kartoffeln, mehligkochend, geschält, in Stücken (1 cm)
- 300 g Milch
- 1 TL Salz
- 50 g Butter, in Stücken
- ¼ TL Muskatnuss, gemahlen
Brätkügeli-Sauce
- ½ Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l)
- 150 g Wasser
- 200 g Saucen-Halbrahm, 25% Fettgehalt
- 1 Prise Salz, nach Belieben
- 1 Prise Pfeffer, nach Belieben
- 400 g Brätkügeli
- 20 g Schnittlauch, fein geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2602 kJ / 623 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Rüeblisuppe mit Minze
35 Min
Älplermagronen
30 Min
Älpler Magronen
45min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 Std. 10 Min
Älpler Magronen
45min
Riz Casimir
45min
Chügelipastetli
30 Min
Ghackets mit Hörnli
30 Min
Poulet mit Kartoffelstock
1h 15 min
Luzerner Lebkuchen
55 min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1 Std.
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35 Min