Munder Safranrisotto

Munder Safranrisotto

4.2 85 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Butter
    30 g
  • Risottoreis (z. B. Arborio oder Carnaroli)
    320 g
  • Tomaten entkernt, in Würfeln (2 cm)
    400 g
  • Safranfäden
    1 TL
  • Thymian, getrocknet
    1 EL
  • Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
    2
  • Wasser
    700 g
  • Speckwürfeli
    50 g
  • Schinken in Tranchen, in Streifen
    50 g
  • Kalbsfleisch, geschnetzelt
    300 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Weisswein, trocken
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 583 kcal / 2440 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...