Urządzenia i Akcesoria
Munder Safranrisotto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Knoblauchzehen2
-
Butter30 g
-
Risottoreis (z. B. Arborio oder Carnaroli)320 g
-
Tomaten entkernt, in Würfeln (2 cm)400 g
-
Safranfäden1 TL
-
Thymian, getrocknet1 EL
-
Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)2
-
Wasser700 g
-
Speckwürfeli50 g
-
Schinken in Tranchen, in Streifen50 g
-
Kalbsfleisch, geschnetzelt300 g
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Weisswein, trocken100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
28 g
Kalorie
2440 kJ /
583 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Poulet-Stroganoff
50 Min
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35 Min
Älplermagronen
30 Min
Risotto Cinque P
30 Min
Risotto milanese
30 Min
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 Min
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40 Min
Riz Casimir
45 Min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 Std. 10 Min
Ghackets mit Hörnli
30 Min
Rindsvoressen
1 Std. 50 Min
Kartoffelstock nature
55 Min