![Älplermagronen Älplermagronen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0EB5656C-58BD-4E05-96FB-67FB020463DC/Derivates/f9b036b3-a4d1-4605-98fe-7546dad46065.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Gruyère
- 600 g Wasser
-
1
Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)
lub 1 TL Gemüsebouillon Paste selbst gemacht - 300 g Halbrahm
- 400 g Kartoffeln, festkochend, geschält, in ca. 2 cm grossen Würfeln
- 500 g Äpfel (z.B. Boskoop), geschält, in Stücken
- 250 g Pasta getrocknet, z. B. Älplermagronen (7 Min.)
- 150 g Speck, gewürfelt
- 2 Zwiebeln, in Ringen
- 2 Knoblauchzehen, in Scheiben
- 20 g Zitronensaft
- 50 g Zucker
- ½ TL Zimt, nach Belieben
- Pfeffer, nach Belieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3702 kJ / 886 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Grittibänze
2h 10 min
Älpler Magronen
45min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Riz Casimir
45min
Chügelipastetli
30min
Ghackets mit Hörnli
30min
Mailänderli
3 Std.
Bündner Maluns
45min
Schoggistängeli-Cake
1 Std. 10 Min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1j
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35min
Toblerone®-Mousse
3 Std. 10 Min