![Risotto al prosecco e lavanda Risotto al prosecco e lavanda](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e6e6c47f-81c3-4f3b-b6fe-01c517522b78/Derivates/2a3d6de1-a154-41e9-b2ea-fa4c43c237a0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 10 foglie di salvia fresca, lavate
- 360 g di riso Carnaroli
- 600 g di Prosecco
- 370 di acqua calda
- 6 rametti di fiori di lavanda, i fiori lavati e asciugati delicatamente + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di burro
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1858 kJ / 444 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 72.7 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto gamberi, salsiccia e mele
40 min
Risotto timo e toma
35 min
Risotto brie e asparagi
30 min
Risotto rosmarino e speck
25 Min
Risotto autunnale
50 min
Risotto con asparagi, gelato al Parmigiano Reggiano e aceto balsamico
11 godz.
Risotto ai profumi d'estate
30 min
Risotto al basilico e pecorino con dadolata di melanzane
1h 10min
Risotto ai quattro formaggi
40 min
Risotto agli asparagi e vongole
1h 15min
Risotto zucchine e menta
40 min
Risotto alle erbe aromatiche
35 min