Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 10 foglie di salvia fresca, lavate
- 360 g di riso Carnaroli
- 600 g di Prosecco
- 370 di acqua calda
- 6 rametti di fiori di lavanda, i fiori lavati e asciugati delicatamente + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di burro
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1858 kJ / 444 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 72.7 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai quattro formaggi
40min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35 min
Risotto con asparagi, gelato al Parmigiano Reggiano e aceto balsamico
11h
Risotto timo e toma
35 min
Risotto fragole e cioccolato
30 min
Risotto funghi e mirtilli
35 min
Risotto pere e Taleggio
40min
Risotto con uva e gorgonzola
35 min
Risotto all'Amarone
35 min
Risotto al Barolo
30 min
Risotto alle fragole e peperoncino
40min
Risotto alla birra
35 min