![Goulash alla birra doppio malto Goulash alla birra doppio malto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/952C014A-B45C-4952-B2E9-F9FB7EA747AE/Derivates/9A1E24C0-B1F0-4085-8DFB-F42C3F1091F8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cipolle, a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 750 g di spezzatino di manzo (2 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- ¼ cucchiaino di pepe macinato
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 3 pizzichi di pepe di Cayenna macinato
- 500 g di birra doppio malto
- 70 g di concentrato di pomodoro
-
100
g di ajvar (salsa piccante ai peperoni)
lub 100 g di ketchup -
1
cucchiaino colmo di dado per brodo di carne, fatto in casa
lub 1 dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1181 kJ / 282 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Costine di maiale caramellate alla mela
2 godz. 35 min
Spezzatino di manzo danese
30 Min
Goulash di manzo con canederli al vapore
1 Std. 40 Min
Brasato con salsa alle mele e brut
2h 30min
Manzo alla borgognona
1 godz. 35 min
Costine di maiale alla messicana con pico de gallo
1 Std.
Filetto di maiale in salsa alle ciliegie
1h 30min
Zuppa di goulasch di manzo con peperoni
1h 30min
Guinness stew (spezzatino alla birra) (TM6)
4h 20min
Noodles con agnello e verdure
30 Min
Goulash ungherese
1 Std. 45 Min
Gulash tirolese
1h 30min