Meatballs, Tomato Sauce and Parmesan Polenta

Meatballs, Tomato Sauce and Parmesan Polenta

4.3 57 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Meatballs and Sauce
  • extra virgin olive oil plus extra for greasing
    40 g
  • onions quartered
    100 g
  • garlic cloves
    3
  • beef mince broken in pieces
    500 g
  • pork mince broken in pieces
    500 g
  • single cream
    60 g
  • fine sea salt
    2 pinches
  • ground black pepper
    2 pinches
  • tinned chopped tomatoes
    800 g
  • tomato purée
    70 g
Parmesan Polenta
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • garlic cloves
    3
  • olive oil plus extra for garnish
    20 g
  • whole milk
    1000 g
  • quick polenta
    100 g
  • salted butter diced (2 cm)
    100 g
  • fine sea salt
    2 pinches
  • parsley leaves for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 32 kcal / 3732 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 65 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...