Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di amaretti
- 15 g di burro
- 1 pasta sfoglia pronta rettangolare
- 50 g di mandorle
- 800 g di uva nera senza semi
- 60 g di zucchero di canna
- 2 pizzichi di cannella in polvere
- latte q.b.
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1167.6 kJ / 278.9 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 19.1 mg
Alternatywne przepisy
Torta ai cachi e amaretti
1 Std.
Torta fior d'arancia
50min
Torta zucchine e pinoli
50min
Torta al cioccolato e ceci
50min
Ghirlanda di panettone
6 godz.
Tortini alle albicocche sciroppate
40 min
Crostata di mele
1 godz. 5 min
Pitta chicculiata
4 Std. 45 Min
Torta rovesciata ai fichi
1 Std. 15 Min
Confettura di scalogno
2h
Rotolo ai fichi
2 Std. 25 Min
Crostata mele e cannella
1 Std. 20 Min