Wersje kompatybilne
Pizza Gourmet nera con porri, stracchino e gamberetti
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di riso Venere integrale
- 780 g di acqua
- 2 cucchiaini di nero di seppia liquido, sciolto in 20 g di acqua
- ½ cubetto di lievito di birra fresco sbriciolato (vedere consigli)
- 250 g di farina tipo 0 per pizza
- 10 g di sale
- 55 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di code di gambero fresche, pulite
- 100 g di porri a rondelle
- 100 g di stracchino a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2343 kJ / 560 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 80.9 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 7.2 g
Alternatywne przepisy
Bibita all'anguria, zenzero e lime
10 min
Petto d’anatra con pere e nocciole
1ч. 30 мин.
Budino menta e frutti di bosco a Varoma
2ч. 30 мин.
Filetto di mare in crosta alle erbe primaverili
40min
Pizza Gourmet con spada affumicato e nocciole
4h
Blinis alla senape con bacon e cavolo
1h
Insalata di avocado, mirtilli rossi e noci
10 min
Tonno allo zenzero e melagrana
40min
Cocktail agli agrumi
40min
Spritz analcolico zenzero e fragole
15min
Pizza Gourmet con salmone e avocado
3 Std. 30 Min
Aperitivo al sedano
10 min