Wersje kompatybilne
Pizza Gourmet nera con porri, stracchino e gamberetti
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di riso Venere integrale
- 780 g di acqua
- 2 cucchiaini di nero di seppia liquido, sciolto in 20 g di acqua
- ½ cubetto di lievito di birra fresco sbriciolato (vedere consigli)
- 10 g di sale
- 55 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di farina tipo 0 per pizza
- 100 g di code di gambero fresche, pulite
- 100 g di porri a rondelle
- 100 g di stracchino a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2343 kJ / 560 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 80.9 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 7.2 g
Alternatywne przepisy
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1 godz. 20 min
Pizza Gourmet insalata, salsa cocktail gamberetti e salmone
4 Std.
Capesante della Vigilia (TM6)
50 Min
Panini alle noci e curcuma
4 godz. 40 min
Pizza Gourmet con salmone e avocado
3 godz. 30 min
Pizza Gourmet con tacchino arrosto, Parmigiano reggiano e glassa di soia
3h 10min
Canapè di polenta con gamberi e maionese all'aneto
1h
Zucchette di frolla salata con crema di zucca
2 godz.
Pizza Gourmet con spada affumicato e nocciole
4 Std.
Pizza Gourmet con bresaola finocchi, arance e olive nere
3h 10min
Insalata di gamberi e mango (per 2 persone) (senza glutine)
30 Min
Pizza Gourmet con ‘Nduja, tonno e composta di cipolle
4h 30min