Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 2 foglie di cavolo cappuccio a listarelle (5-10 mm)
- 200 g di patate, pelate e a rondelle (5 mm)
- 100 g di spinaci freschi puliti, lavati e asciugati
- 80 g di formaggio Bitto a cubetti (2-3 cm)
- 2 uova
- 120 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di scalogno
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Zucchine ripiene
1h 10 min
Crocchette di riso al forno
1h 35 min
Pasticcio di agnello e purea di patate
1h 40min
Torta salata con verdure di stagione
1h 25min
Crespelle al riso farcite
2hod. 50min
Bomba di riso
55 Min
Insalata capricciosa
30 Min
Sformato di verdure
1h 35 min
Mini panzerotti al pecorino
1h 40min
Friggitelli ripieni in pastella
45min
Turbantini allo speck con risotto alle erbe
50min
Cannelloni di zucca
1h 50 min.