Wersje kompatybilne
Gnocchi al mandarino con capesante e zucchine (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi al mandarino
- 400 g di acqua
- 250 g di patate, pelate e in quarti
- 2 mandarini, preferibilmente biologici
- 60 g di fecola di patate + q.b.
- 2 tuorli
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Condimento
- 6 capesante
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe bianco macinato + q.b.
- 200 g di zucchine a rondelle (0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 2322 kJ / 555 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 58.4 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zabaione al limone
15p
Cheesecake in vasetto al caprino e curry con gamberi
10 godz.
Nel giardino zen
1 Std. 30 Min
Filetto di rombo allo champagne con gratin dauphinois
1h 50min
Pastiera (senza glutine)
4 godz.
Purè di carote all'olio di oliva
30 Min
Tortino di uova e quartirolo con spinaci
40 Min
Vellutata di castagne e pastinaca
1óra
Turbantini affumicati
40 Min
Tagliatelle di carote e zucchine
35p
Seppie ripiene con pomodori secchi profumati.
40 Min
Risotto con salmone agli agrumi
50 Min