![Gnocchi al mandarino con capesante e zucchine (senza glutine) Gnocchi al mandarino con capesante e zucchine (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/247370.jpg)
Wersje kompatybilne
Gnocchi al mandarino con capesante e zucchine (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi al mandarino
- 400 g di acqua
- 250 g di patate, pelate e in quarti
- 2 mandarini, preferibilmente biologici
- 60 g di fecola di patate + q.b.
- 2 tuorli
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Condimento
- 6 capesante
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe bianco macinato + q.b.
- 200 g di zucchine a rondelle (0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 2322 kJ / 555 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 58.4 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2 Std. 55 Min
Salsa alle castagne
45 min
Wurstel panati (senza glutine)
30min
Crocchette (senza glutine)
5h 5min
Crespelle al riso farcite
2h 50min
Pizza Gourmet con salmone e avocado
3 Std. 30 Min
Corona di riso capesante e verdure
50 Min
Crostata alle due creme (senza glutine)
3 Std.
Torta raw di mele e frutti di bosco
1 godz. 40 min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2h 50min
Risotto agli asparagi e vongole
1u. 15min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2 Std. 55 Min