![Stuzzichini di Pasqua Stuzzichini di Pasqua](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/070C055F-14F7-485D-982D-53C25DB5FE5B/Derivates/8519455D-3B7B-47AF-888A-6C53FA46C42F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 300 g di pomodori freschi, spellati , senza semi e a pezzi
- 100 g di prosciutto cotto a fette
- 125 g di mozzarella a pezzi (3-4 cm)
- ½ spicchio di aglio
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
Impasto
- 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 60 g di latte
- 1 uovo
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di sale
- 350 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 bustina di lievito in polvere
Terminare la preparazione
- 1 uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 531 kJ / 127 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Canestrelli salati al formaggio e frutta secca
1ч. 30 мин.
Filetto di maiale e fragole
1h 25min
Cestino centrotavola
5h
Involtini di pollo all'arancia
1ч. 30 мин.
Campana di pane
4h
Alberello salato
2ч. 10 мин.
Arrosto di tacchino ripieno
1ч. 30 мин.
Focaccine all'origano (TM6)
3h 45min
Palline al prosciutto
1ч. 30 мин.
Ghirlanda centrotavola
5 godz. 5 min
Quiche ai pomodorini
1 godz.
Pane scugnizzo
2ч.