Stuzzichini di Pasqua

Stuzzichini di Pasqua

3.9 11 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 pezzi

Składniki

Ripieno
  • 300 g di pomodori freschi spellati , senza semi e a pezzi
  • 100 g di prosciutto cotto a fette
  • 125 g di mozzarella a pezzi (3-4 cm)
  • ½ spicchio di aglio
  • 5 foglie di basilico fresche lavate
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
Impasto
  • 150 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 60 g di latte
  • 1 uovo
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 10 g di sale
  • 350 g di farina tipo 00
  • 1 bustina di lievito in polvere
Terminare la preparazione
  • 1 uovo sbattuto

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 127 kcal / 531 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...