Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 300 g di pomodori freschi, spellati , senza semi e a pezzi
- 100 g di prosciutto cotto a fette
- 125 g di mozzarella a pezzi (3-4 cm)
- ½ spicchio di aglio
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
Impasto
- 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 60 g di latte
- 1 uovo
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di sale
- 350 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 bustina di lievito in polvere
Terminare la preparazione
- 1 uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 531 kJ / 127 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palline al prosciutto
1h 30min
Paccheri ripieni di carciofi gratinati
1h 10 min
Sformatini verdure e yogurt
40min
Nidi pasquali all'albicocca
1h 30min
Girelle alle erbe con bresaola
8 godz.
Involtini tricolore al cartoccio
45min
Girandole di magro
1h 5min
Rose di salamino con sfoglia aromatizzata
1h
Frollini salati al rosmarino
1h 30min
Alberello salato
2h 10min
Quiche ai pomodorini
1h
Rose di bresaola con crema ai pomodori secchi (per 2 persone)
25min