![Sgaiozzi Sgaiozzi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7f614f18-ba07-4211-9bc7-756e75af9a1f/Derivates/3b5c3a5f-46ea-4cb8-9a39-821f30aef586.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di acqua
- 50 g di farina di mais bianca bramata
- 70 g di olio di semi di girasole
- 70 g di latte intero
- 70 g di vino bianco secco
- 120 g di zucchero
- 25 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 2 uova
- 500 g di farina tipo 00
- 180 g di uva passa, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 411.6 kJ / 98.3 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 5.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne con le cozze
1h
Happy sun beach
10min
Bignè menta e cioccolato
4 Std.
Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello
4 Std.
Éclair di primavera alla verbena
Brak ocen
Éclair fragole e cioccolato bianco
12óra
Corona di riso e castagne alla fonduta
50min
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30min
Torta gelato napoletana
18h 55min
Zuccotto gelato
12óra
Tempura di verdure
25min
Krapfen ripieni alla confettura di albicocche
2h 30min